Voor en Na (deel 3)

In het laatste deel van de serie “voor en na foto’s” beginnen we op de bovenetage. Waar vroeger de bergzolder was, bevindt zich nu de hoofdslaapkamer. Op beide foto’s (voor en na) is het kleine zolderraampje een duidelijk herkenningspunt. Verder is te zien hoe in de nieuwe situatie de kap en het dakbeschot zijn vernieuwd en hoe het wolfseind aan de kopgevel is verhoogd om ruimte te creëren voor nieuwe ramen. Dit zorgt voor extra daglicht in de slaapkamer, maar deze ramen zijn tegelijkertijd aan de buitenzijde van grote houten lamellen voorzien om ze weg te laten vallen in de rieten kap.

    

Vervolgens de buitenkant. Duidelijk is te zien hoe de woonboerderij een “nieuwe schil” heeft gekregen, waarbij alleen de stenen kopgevel aan de oostkant nog origineel is, met als toevoeging een groot opliggend kozijn (een zogenaamd bloemenraam). Aan de andere zijde geeft de nieuwe houten gevelbekleding in een donkere kleur de boerderij een sobere uitstraling, met gevelopeningen verborgen achter “tralies”. De lange zuidgevel tot slot is juist helemaal opengewerkt met veel glas.
(Tekst loopt door onder de foto’s.)

    

    

    

    

    

Met deze bijdrage is een einde gekomen aan het actief bijhouden van deze blog. Bijna twee-en-een-half jaar hebben we lief en leed gedeeld over onze verbouwing. Mochten er zich in de komende maanden nog ontwikkelingen voordoen dan houden we jullie uiteraard op de hoogte.

We danken alle lezers en volgers voor hun belangstelling en reacties!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

8 reacties op Voor en Na (deel 3)

 1. Ans Kemperink zegt:

  We hebben enorm genoten van de ontwikkeling van oud naar nieuw.
  Het was een grote klus, maar het is het waard geweest.
  Bedankt dat we hebben mogen meegenieten..
  Heel veel leefgenot. Groeten ven Ben en Ans.

  Like

 2. Ton Kruger zegt:

  We hebben met grote bewondering de transformatie van bouwval tot landhuis gevolgd. Nu komt het grote genieten ! We zijn heel benieuwd hoe e.e.a. er in het echt uitziet. We komen vast een keer langs. Groeten van Yvonne en Ton

  Like

 3. Johan/Wim zegt:

  Eindelijk klaar!! Het ziet er mooi uit. Vooral de lange glasgevel naar de tuin is een plaatje. Heerlijk om vanuit het huis naar de natuur te kijken. Fijn dat Frans en Truus recent hun boom hebben gepland. Ik begreep van Truus dat dit erg belangrijk voor hun is en dat ze dit ” samen” hebben kunnen doen gezien de ontwikkelingen van Frans zijn gezondheid. Ook voor jullie zal het bericht hierover schrikken zijn geweest. Jouw ouders gaan echter met het gegeven bewonderenswaardig om.
  Lieve groet Wim en Johan

  Like

 4. Jacqueline Putmans zegt:

  Wat hebben jullie een klus gehad, maar het is geweldig geslaagd. Jacqueline Putmans

  Like

 5. Pieter Lizzy zegt:

  Goedemiddag,
  Super mooi jullie verbouwing. Wij hebben de helft van een langgevel boerderij gekocht, dit is een gemeente monument in Geldrop. We zouden het heel erg op prijs stellen om ter plaatse met elkaar van gedachten te wisselen.
  Fijne avond en alvast bedankt
  Groetjes Pieter en Lizzy Donders 0645644345

  Like

  • morselt zegt:

   Hoi Peter en Lizzy, dankjewel voor het compliment. Als jullie specifieke vragen hebben dan stel ze gerust via de mail. We zijn op dit moment erg druk… we horen het wel. Veel succes in ieder geval met de verbouwing van jullie monument. Groetjes, Astrid

   Like

 6. Wat is het mooi geworden, een waar paleisje. Hier zullen vele mensen jaloers op zijn.

  Like

 7. Wat een prachtig resultaat. Respect!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s