Kruiswoordpuzzel

Gebintstijl, gebintbalk, poer, ankerbalkconstructie en korbeel. Het lijken woorden uit een kruiswoordpuzzel, maar het zijn onderdelen van de dragende houten gebintconstructie van onze boerderij.

De meeste van de dikke eiken gebintbalken zijn aangetast door hout knagende insecten maar in de kern zijn ze nog stevig genoeg om de constructie te dragen. Een enkele balk was zo verrot dat hij wel vervangen moest worden, maar dat zijn uitdagingen waar onze aannemer helemaal voor gaat!

Na lang zoeken had Joris een paar flinke balken gevonden die oorspronkelijk stammen uit een hele oude boerderij uit Veghel. Vervolgens hebben deze gebintbalken een halve eeuw onderdeel uitgemaakt van een boerderij in Vorstenbosch die inmiddels ook weer gesloopt is. En nu beginnen ze aan een derde leven bij ons. Als de balken eens verhalen konden vertellen…

Daarna begon het passen en meten, zagen, uithollen en spieën door de gaten slaan. Een ambacht dat niet veel bouwvakkers meer kennen maar wat de specialiteit is van onze jonge garde. Alles staat weer op zijn plaats alsof het nooit anders is geweest.

Volgende week wordt een spannende week, dan wordt de oude kap verwijderd.

FM2016_Walikerplein Verbouwing-52

FM2016_Walikerplein Verbouwing-55

FM2016_Walikerplein Verbouwing-61

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kruiswoordpuzzel

  1. Ans Kemperink zegt:

    Alles is in volle gang. Het is een spannend verhaal. Iedereen denkt mee en dat is het leuke van de zaak. Heb je iets nodig Joris is in staat er een boerderij voor af te breken. Dat geeft al aan dat er een reuze klik is.” Specialisten zijn het,” zeggen jullie en die heb je nodig. Succes verder. Gr. Ans.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s